Preview Mode Links will not work in preview mode

Jul 1, 2021

- Det vi måler, kan vi påvirke, siger Mette Due Andersen, divisionsdirektør i Danæg. Virksomheden har en ambition om at blive mere bæredygtig år for år, og leder derfor efter mål for bæredygtighed.

Hun deltager sammen med kvalitetschef Lars H. Thomsen fra Danæg i denne podcast-episode af Sydjysk Verdensklasse, hvor vi ser nærmere på bæredygtige fødevarer.

Fødevarer er en af Sydjyllands styrkepositioner, og der er klare indikationer af, at bæredygtighed bliver et konkurrenceparameter i de kommende år. Derfor ser vi nærmere på udfordringer og gevinster ved den rejse, man skal ud på for at blive bæredygtig – eller vi skulle måske sige bæredygtigere, fordi der ikke er nogen synlig målstreg eller endeligt slutmål.

Stort nyt område med megen usikkerhed
Bæredygtighed og bæredygtige fødevarer lader sig ikke bare sådan måle. Det fortæller Kristin B. Munksgaaard, professor ved Syddansk Universitet. Hun har blandt andet forsket i bæredygtighed, innovation og samarbejde inden for fødevarer.

- I den økonomiske teori og erhvervsøkonomi har vi i årtier haft mål for hvordan det er, at vi måler vækst og efterspørgsel. Men bæredygtighed er noget, som kommer frem nu. Hvordan måler vi om en dansk tomat produceret i et drivhus, er mere bæredygtig, end en spansk tomat produceret under sydens sol, spørger hun i denne episode af Sydjysk Verdensklasse.

Sammen giver de tre gæster deres syn på udfordringer, milepæle og gevinster for bæredygtig fødevareproduktion.

I episoden testes også et værktøj, som du finder på hjemmesiden sdu.dk/ier/bf