Preview Mode Links will not work in preview mode

Dec 3, 2020

Nedbringelse af lagre og LEAN-tankegang har gjort virksomhedernes forsyningskæderne sårbare overfor en global krise som corona-virussen.

Derfor vil der ske et paradigmeskifte i det, man også kalder Supply Chain, forklarer af de førende eksperter Jan Stentoft.

Han er professor på Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse.

Lige nu arbejder virksomhederne i Danmark og globalt på at øge modstandskraften, det man kalder resiliens, i forsyningskæden. Derfor bør alle nu gennemgå deres Supply Chain.

Jan Stentoft kommer med konkrete bud på de faser, man skal igennem for at bygge en mere modstandsdygtig forsyningskæde og øge forsyningssikkerheden fra leverandører og til kunder.

Det kan være en afgørende forskel, at man måske øger omkostninger, antallet af leverandører og udvider sine lagre, selvom det i første omgang kan blive dyrere og bryder med de sidste 20-30 års fokus på området.

Lyt med, når Jan Stentoft forklarer, hvad der skal til og hvorfor det kan være et vigtigt strategisk arbejde at komme i gang med – og hør også, hvorfor det ikke behøver at blive en langstrakt proces.

Episoden er blevet til i samarbejde med Trekantområdet Danmark og Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse på Syddansk Universitet.